Piparmintturaakasuklaa Peppermint 70 %
Foodinin vahva piparmintturaakasuklaa on täyteläinen makuelämys
PIPARMINTTURAAKASUKLAA PEPPERMINT ON VAHVA, INTENSIIVINEN MAKUELÄMYS
Foodinin vahva piparmintturaakasuklaa on täyteläinen makuelämys, jossa tumma, intensiivinen raakasuklaa kohtaa raikkaan, luomulaatuisen piparmintun. Vahva Peppermint sopii erinomaisesti esimerkiksi leivontaan, mutta on ehdottomasti parhaimmillaan iltakahdeksan jälkeen, kun on aika nostaa jalat nojatuolille ja ottaa rauhallinen, seesteinen hetki itselleen.
Foodinin raakasuklaat ovat pitkäaikaisen intohimon ja vastuullisen kehittämisen tulos.
Suklaan raaka-aineena käytetään Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä. Makeutensa raakasuklaa saa maailman kestävimmäksi makeuttajaksi tituleeratusta indonesialaisesta kookossokerista, jossa on alhainen glykeeminen indeksi.
FOODININ RAAKASUKLAAT OVAT KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ
Foodinin piparmintturaakasuklaa valmistetaan suomalaisena käsityönä Vaajakosken tehtaallamme. Raakasuklaan valmistus tapahtuu perinteisellä kivimylly- eli stone ground -menetelmällä, jossa jättimäiset myllynkivet jauhavat kahdesta kolmeen vuorokautta raaka-aineet suklaamassaksi.Valmistusprosessin matalalla, alle 42 asteen, lämpötilalla varmistetaan, että kaakaopavun ominaisuudet pysyvät tallella valmiiseen tuotteeseen asti. Hellävarainen kivimylly-käsittely vaikuttaa myös suklaan rakenteeseen ja pehmeyteen.
Suklaamassan valmistuttua sekä stone ground-mestarit Sanna että Malla tekevät massalle tiukan maku- ja koostumusarvion. Tärkeää on varmistaa, että massa on tasaista ja silkkisen pehmeää sekä maku oikeanlaista. Tämän jälkeen massa temperoidaan eli lämpökäsitellään. Temperoinnilla varmistetaan suklaan kiiltävä ja kaunis sävy. Tumma suklaa vaatii hieman korkeampaa temperointilämpötilaa kuin vaalea suklaa. Temperoitu suklaamassa muotoillaan valmiiden muottien avulla suklaalevyiksi. Valmiit levyt käytetään vielä täristyslevyllä, joka poistaa ilmakuplat ja tasoittaa pinnan kauniiksi. Suklaalevyt jäähdytetään jääkaapissa.
Raakasuklaat ovat vegaanisia, eivätkä ne sisällä lainkaan säilöntä- tai lisäaineita. Ei tarvitse kuin vilkaista ainesosalistaa – näissä suklaissa ei ole mitään turhaa.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
SISÄLTÖ:
Kaakaopapu*, kookossokeri*, kaakaovoi*, piparminttuöljy* *=luomu |
Suomi/Finland |
40 g |
Energiaa/Energi: 465,156 kcalRasvaa/Fett: 35,8 g-josta tyydyttynyttä/varav mättat fett: 21 gHiilihydraatteja/Kolhydrater: 27,339 g-josta sokeria/varav sockerarter: 24,9 gKuitua/Kostfiber: 19,2 gProteiinia/Protein: 8,4 gSuola/Salt: 0,000027 g |